Om oss


IOGT-NTO-rörelsens byggnadsförening köpte huset vid Vattentorget av Växjö Energi AB 1991. I huset hade Växjö Energi AB då sitt kontor och från början det byggdes det för att vara elverk. Här fanns en ångpanna som producerade all el till Växjö stad i slutet på 1800-talet.

Tidigare hade verksamheten inom IOGT-NTO-rörelsen bedrivits på Nygatan 34. Än idag finns spår av detta genom texten IOGT på grindarna till fastigheten.

På Vattentorget 1 har det bedrivits mycket verksamhet sedan starten 1991. Det övas barnteater flera dagar i veckan som sedan spelas upp i vår stora sal. Ungdomar träffas, umgås och driver kampen mot alkoholkapitalet och IOGT-NTO föreningar träffas och folkbildar sig. Utöver detta så är det en stor bredd av externa hyresgäster som hyr lokaler för konferenser, event, föreläsningar, loppisar, årsmöten, dans och mycket annat.

Sedan starten drivs ett café i anslutning till huset som kan hjälpa er med att servera en god och prisvärd fika eller måltid.

IOGT-NTO-rörelsen består av IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund, Junis och Nykterhetsrörelsens scoutförbund. Byggnadsföreningen består av medlemsföreningar från alla föreningarna i Växjö.